Nu lanceres demoversion af DDB CMS

De biblioteker, som har valgt DDB’s hjemmeside løsning er netop blevet tilbudt adgang til en demoversion af DDB CMS. Demoversionen giver bibliotekerne et første indblik i systemet og funktionaliteten.

Med demoversionen følger mulighed for at gå i gang med planlægningen af deres kommende hjemmeside og teste systemet med en redaktør og brugerrolle, dvs. biblioteket kan oprette indhold og afprøve søgning, reservering, lånerstatus mv.

Overblik over fejl og ønsker

Alle bibliotekerne har mulighed for at melde fejl ind via et system til håndtering af fejl. På den måde sikres overskuelighed og dermed optimale vilkår for den videre fejlretning og prioritering af fejl, men også gennemsigtighed for bibliotekerne i forhold til, hvilke fejl der er meldt ind, hvordan og hvornår disse håndteres. DDB håndterer systemet til indberetning af fejl og alle fejl skal indrapporteres i systemet.

Alle bibliotekerne er også blevet orienteret om, at DDB sekretariatet er gået i gang med en detaljeret planlægning af udrulningen af DDB CMS. Der er tale om et kompliceret forløb, hvor der blandt andet skal laves pilottest med udvalgte biblioteker, så der sikres test med integration til forskellige bibliotekssystemer, større og mindre biblioteker m.m.

Forenklet og automatiseret udrulning

Installationen baseres på udrulningssoftware, som automatiserer og effektiviserer udrulningen af DDB CMS til 73 installationer, fremfor at der manuelt laves 73 kopier. DDB forventer, at der primo februar foreligger en tidsplan for udrulningsprojektet og herunder tider på, hvornår det enkelte bibliotek kan arbejde med opsætningen og migrering af data m.m.