Formulering af indkøbspolitik

DDB har påbegyndt arbejdet med formulering af en ny indkøbspolitik med den hensigt at sikre optimale rammer for DDB’s indkøbssamarbejde.

Gennem indkøbssamarbejdet står DDB for fælles indkøb, administration og forhandling af alle digitale materialer til folkebibliotekerne. I den forbindelse er formålet med formuleringen af en ny indkøbspolitik, at skabe de bedst mulige rammer for DDB’s forhandlere for at sikre fornuftige aftaler på vegne af bibliotekerne.

Grænseværdier og licenskrav

Med den nye indkøbspolitik er der lagt op til at undersøge og diskutere dels grænseværdier for, hvad DDB skal forhandle nationalt, og dels licenskrav til leverandørerne, eksempelvis mulighed for fjernadgang og adgang til metadata, som bør indfries førend DDB vil forhandle den pågældende aftale.

Politikken skal bearbejdes i DDB’s faggruppe for indkøb og i DDB’s styrende organer. Den forventes at ligge klar i juni 2014.

Dorte Birkegaard Thuesen