Det strategiske hovedfokus på børneområdet

Arbejdsgruppen for børn indkredser det overordnede hovedfokus for fremtidens digitale børnebibliotek. Formålet er at sikre fælles retning for den fremtidige indsats på området.

barn

Hvad er det særlige, som det digitale børnebibliotek skal kunne fremadrettet? Hvilke opgaver varetager bibliotekerne på børneområdet, som ikke andre institutioner eller virksomheder gør eller kan? Dette er nogle af de spørgsmål, som er blevet diskuteret i Arbejdsgruppen for børn for at blive i stand til at udforme en strategi for den fremtidige indsats på børneområdet.

Fælles hovedfokus

Strategien skal give mulighed for mange forskellige slags projekter og nye initiativer, men samtidig pege mod fælles mål. I den forbindelse har gruppen særligt peget på tre fokusområder, som skal sikre fælles retning for det fremtidige arbejde.

Gruppen fremhæver særligt, at bibliotekerne overordnet skal fokusere på at:

• Styrke børns digitale dannelse
  • Skærpe børns nysgerrighed og selvstændige tænkning
  • Understøtte og facilitere fællesskaber på tværs af forskellighed (etnicitet, alder, klasse, geografi)

Herfra arbejder gruppen med at udfolde og skabe retningslinjer for de typer af initiativer, der understøtter disse fokusområder. Herunder blandt andet initiativer under kategorierne: 'Øget tilgængelighed', 'Partnerskaber' samt 'Vejledning og Inspiration'.

Indtil nu har gruppen samlet op på erfaringer fra tidligere initiativer og rapporter på området samt prioriteret i målgrupper. Derefter har gruppen efterhånden lagt sig mere og mere fast på det endelige hovedfokus.

Det færdige strategioplæg vil være klar til efteråret.

Se gruppens medlemmer og læs kommisoriet for gruppen her