De første seks biblioteker er i luften med nye hjemmesider på DDB CMS

Seks biblioteker er allerede gået i drift, og efterhånden vil flere biblioteker trykke på startknappen til deres nye hjemmeside på DDB CMS.

Følg med når bibliotekerne går i drift

På hjemmesiden kan du følge med og få inspiration, efterhånden som bibliotekerne går i drift med deres nye sider. Selvom hjemmesiderne er bygget på den samme platform, løser bibliotekerne deres formidlingsopgave på hjemmesiderne på mange forskellige måder.

Følg med her

Forventninger til den nye side

Køge er blandt de biblioteker, der er gået i drift med deres hjemmeside på DDB CMS. Susanne Lund Mikkelsen, som har arbejdet med Køges hjemmeside, siger om forventningerne til den nye side:

”Vi håber at kunne udnytte DDB CMS til at styrke vores formidling af alle vores elektroniske ressourcer.  Vi har også set meget frem til at få et pænere og mere moderne layout, som er responsivt, og som har fokus på biblioteksbrugeren.”

Det responsive design giver brugerne en bedre oplevelse, når de besøger bibliotekets hjemmesider via tablets eller smartphones, da siderne automatisk tilpasser sig brugerens format. Det responsive design fremhæves også af Jørgen Høst, som arbejder med hjemmesiden hos Silkeborg Bibliotekerne:

"Det bliver godt at få en hjemmeside, der er 'responsiv', så siderne tilpasses skærmstørrelsen på brugernes enheder. Vores statistik viser, at over en fjerdedel af vores brugere besøger hjemmesiden via mobil eller tablet. Vores nuværende site tilpasser sig også de små skærme, men er ikke "ægte" responsive."

Mulighed for at dele viden og erfaring

Når bibliotekerne arbejder i samme system, har de gode muligheder for at dele viden og erfaring, og på den måde drage fordel af hinandens gode ideer, succesoplevelser og respons fra brugerne. Det kan gøres på DDB’s fora, hvor bibliotekerne kan gå i dialog med hinanden, DDB og Centralbibliotekernes Superbrugere om blandt andet formidling, søgning og design på de nye sider.

På DDB’s hjemmeside kan du endvidere læse interviews med tre af de biblioteker, der er med i DDB CMS; Silkeborg Bibliotekerne, Køge og Viborg. Læs blandt andet hvilke overvejelser, der ligger bag forside-punkterne, hvordan arbejdet er organiseret og hvilke udfordringer, der har været ved overgangen til den nye hjemmeside.

Rolf Madsen