DDB udbyder opgaven 'National webstatistik' som offentligt EU-udbud

DDB udbyder nu opgaven ’National webstatistik’ som offentligt EU-udbud.

Om udbuddet

Opgaven 'National webstatistik' er en serviceydelse i form af et system til indsamling og afrapportering af webstatistik til rådighed for de danske folkebiblioteker, som er med i DDB, folkebibliotekernes netbiblioteker samt bibliotek.dk.

Via udbuddet indhenter DDB tilbud på et samlet system til opgørelse af ensartet statistik til rådighed for de nævnte brugere samt drift og vedligehold af systemet. Hensigten er at sikre et fælles statistikværktøj, der fokuserer på få nøgletal, og som er fyldestgørende som statistikværktøj for bibliotekerne til opgørelse af webstatistik.

Krav til leverandørerne

Det er blandt andet et krav, at det skal være muligt at benchmarke diverse relevante statistikker – såsom sidevisninger, besøg, besøgende og befolkningsrelaterede statistikker - for vilkårlige perioder. Det skal være et værktøj, der kan benyttes til at måle effektiviteten af bibliotekernes webbaserede indsatser.

Da det er hensigten, at bibliotekerne benytter leverandørens system som en fælles statistikløsning, og at bibliotekerne ikke behøver andre statistikværktøjer, skal systemet også kunne levere mere detaljeret statistik, der kan anvendes til lokalt brug.

Fristen for leverandører for afgivelse af tilbud er den 2. juni 2014.

Du kan se selve udbuddet her

Christian Søndergaard Christensen