Bibliotekerne får det samlede overblik over de digitale licenser

Fra og med i dag får hvert bibliotek én samlet indgang til sin egen verden af digitale licenser. Bibliotekernes nye selvbetjeningsmodul - ERMS - er udviklet, så der er sikret overblik, gennemsigtighed og en lettere administration af de digitale licenser.

Bibliotekernes nye selvbetjeningsmodul - ERMS

Nyudviklet system

Det såkaldte ”Electronic Ressource Management System” (ERMS) er udviklet i samarbejde mellem DBB og den private partner LM i naturlig forlængelse af etableringen af DDB’s indkøbssamarbejde. Selvbetjeningsmodulet er lavet, så både DDB’s forhandlere og de enkelte biblioteker får et login og adgang, der er tilpasset deres brug og behov.

Fokus på overblik – og de vigtige detaljer

Over 150 biblioteksmedarbejdere er blevet præsenteret for systemet, da det i løbet af efteråret har været på ’roadshow’ i hele landet. Bibliotekernes input og feedback er løbende blevet brugt til at udvikle selvbetjeningsmodulet, som nu giver et enkelt overblik med status for de enkelte licenser, og kommer med påmindelser, når der for eksempel er fornyelser på vej.

Samtidig kan man under den enkle licens få oplysninger om licensvilkår og prisudvikling. Derudover kan man se, hvor meget den enkelte licens bliver brugt og sammenligne dette med de andre biblioteker. Dermed har bibliotekerne nu et bedre udgangspunkt, når de skal formidle, udvælge og indkøbe licenser, og samtidig er det blevet langt lettere at administrere licenserne.

Fordelene ved ERMS:

• Bedre og mere enkel service for bibliotekerne – herunder mulighed for selvbetjening
  • Lettere administration af digitale ressourcer
  • Gennemsigtighed i licensvilkår
  • Forbedret valg og indkøb af materialer gennem bedre statistik
  • Optimering af indkøb, processer og it-understøttelse.

Bibliotekerne har nu fået login til systemet, og kan fra i dag benytte sig af de nye muligheder.

Projektet er skabt som et OPI-projekt (Offentligt Privat Innovation Projekt).

Dorte Birkegaard Thuesen