Arbejdsgruppen for børn diskuterer rammerne

Torsdag den 6. marts mødtes Arbejdsgruppen for børn til gruppens andet møde. Hovedtemaet på mødet var selve rammerne for gruppens fremadrettede arbejde.

Foto af Bjarke Ørsted

Rammen for gruppens arbejde

Arbejdsgruppen for børn har til formål at koordinere og sætte rammerne for den nationale og tværgående lokale digitale formidling på børneområdet i DDB regi. Første step i gruppens arbejde er derfor at analysere eksisterende tiltag samt viden på området og siden at udarbejde forslag til strategi for børneområdet med bud på mulige, fremtidige formidlingstiltag.

På mødet den 6. marts var fokus at sikre de bedst mulige rammer for det videre forløb. Det blev derfor blandt andet diskuteret hvilken type af møder, arbejdsformer, temaer og eksterne input, der vil give de bedste forudsætninger for gruppens arbejde. Mødet var således et vigtigt skridt i planlægningen af gruppens arbejde, som tager afsæt i en fælles forståelse af rammerne.

Start på diskussion af målgrupper og analyse

Gruppen tog endvidere fat på diskussionen om centrale målgrupper. Her blev der udover aldersgruppen 8-12 årige også peget på børnefamilier som en mulig oplagt målgruppe. Det er ønsket at sikre en løbende diskussion om målgrupper, som konkretiseres og specificeres, efterhånden som gruppens arbejde skrider frem.

Gruppens arbejde funderer sig i eksisterende viden fremlagt i rapporten om Fremtidens Biblioteker, Kulturvaneundersøgelsen 2012, DRs årlige rapporter, erfaringer og statistik fra Palles Gavebod samt praktiske erfaringer med diverse bibliotekstilbud til børn.

Arbejdsgruppen afholder næste møde den 7. april netop med fokus på analyse af eksisterende viden på området.

Hent kommissoriet for Arbejdsgruppen for børn (pdf)

Se gruppens medlemmer på siden for faggrupperne

Maja Vestbirk