Arbejdsgruppe skal styrke formidling af ebøger

DDB har etableret en arbejdsgruppe bestående af biblioteks- og forlagsrepræsentanter, som skal give input til en digital strategi for ebogsområdet.

Foto: Colourbox

I takt med at den digitale omstilling for alvor slår igennem, er det nødvendigt at kigge nærmere på den digitale formidling. Målet er, at den bliver lige så god som formidlingen af de fysiske materialer, men der skal formentlig nye værktøjer til for at det bliver en realitet fremadrettet. Der er en tendens til at udlånet bliver meget toptungt. Noget af tendensen tages der højde for i de udlånsmodeller som aftales, men der skal også sættes ind på formidlingsområdet for at sikre et tilstrækkeligt bredt udlån.

Arbejdsgruppens opgaver

Arbejdsgruppen har følgende hovedopgaver:

• Sikre et sundt og varieret udbud af ebøger til danskerne
  • Identificere og prioritere indsatsområder indenfor digital formidling af litteratur
  • Sikre en bredde i formidlingen
  • Styrke kendskabet til bibliotekets digitale tilbud (på litteraturområdet)
  • Levere forslag til fremtidig organisering

Arbejdsgruppens sammensætning

Arbejdsgruppen består af 8 medlemmer, som til dagligt beskæftiger sig med litteraturformidling på et strategisk niveau.

• Lone Knakkergaard, Vejle Bibliotekerne (biblioteksrepræsentant)
  • Pia Henriette Friis, Kolding Bibliotek (biblioteksrepræsentant)
  • Mikkel Christoffersen (eReolen)
  • Lise Vandborg (Litteratursiden)