Anbefaling af hostingplaner

Valget af hostingplan er en vigtig beslutning og tilbagemeldingerne og de spørgsmål, vi får, gør, at vi gerne vil give en mere direkte anbefaling til jeres valg.

Det er ikke hensigten, at man løbende skifter imellem hostingplaner, men det kan godt lade sig gøre at skifte hostingplan på et senere tidspunkt. I praksis er det ganske uproblematisk at skifte fra Redaktør- til Webmaster eller Programmør hostingplan, og det er derfor inkluderet i DDB hjemmesidepakken. Skiftet den anden vej er mere problematisk, da man så går tilbage til en standardinstallation af DDB CMS.

Hvis I er usikre på hvilken plan, I vil vælge, så bliv på Redaktør hostingplanen, da I altid kan skifte til en anden hostingplan. Redaktør hostingplanen vil endvidere være passende for langt de fleste biblioteker, hvorfor DDB anbefaler denne ved mindre man har særlige krav eller ønsker til at kunne ændre i siden.

Se hvilke hostingplaner andre biblioteker har valgt.

Redaktør hostingplanen

Selv om I vælger redaktør hostingplanen har I stadig indflydelse på, hvordan DDB CMS skal udvikles og I kan stadig bidrage med udvikling af moduler mv. og gøre jeres indflydelse gældende.

Hvis I ønsker at udvikle jeres hjemmeside og er usikre på om Redaktør hostingplanen passer til jeres behov kan i overveje følgende:

• Ønsker I at udvikle funktionalitet, som har værdi og relevans for alle biblioteker?
  • Kan I vente på at få den nye funktionalitet til næste udrulning af DDB CMS?

Kan I svare ja til ovenstående spørgsmål kan I med fordel vælge Redaktør hostingplanen.

Hvis jeres behov på et senere tidspunkt ændrer sig kan i uproblematisk og uden beregning skifte til Webmaster hostingplanen.

Webmaster hostingplanen

Hvis I ønsker at udvikle jeres hjemmeside og er usikre på om Webmaster hostingplanen passer til jeres behov skal i overveje følgende:

• Ønsker I at udvikle ny funktionalitet, som kun har lokal brugsanvendelse
  • Ønsker I at kunne udrulle funktionalitet uafhængig af DDB CMS’ udrulnings cyklus?
  • Kan den funktionalitet I ønsker at udvikle begrænses til et modul eller et theme?
  • Har I ressourcerne til at udvikle og løbende teste, kvalitetssikre og vedligeholde modulet?

Kan I svare ja til ovenstående kan i med fordel vælge Webmaster hostingplanen.

Præcisering:

Sætningen ”Biblioteket har selv ansvaret for opgraderinger/opdateringer af applikationen” på side 10 i dokumentet Hostingplaner betyder, at biblioteket er ansvarligt for test og godkendelse af DDB CMS efter installation af 3. parts moduler eller themes.

Det er fortsat DDB, der varetager udrulningen og opgraderingen af DDB CMS på bibliotekets staging miljø, men DDB tager ikke ansvaret for eventuelle fejl i DDB CMS’ funktionalitet, som opstår på grund af 3. parts moduler eller themes.

Programmør hostingplanen

DDB anbefaler, at man meget nøje overvejer sine behov før man vælger Programmør hostingplanen, da man her påtager sig alle aspekter og risici ved afvikling af DDB CMS installationen.

Formålet med DDB CMS er at opfylde tre primære kriterier

1. Stabil drift

2. Udrulning af ændringer

3. Muliggøre lokal udvikling

Valget af Programmør hostingplanen gør at biblioteket ikke får fuldt udbytte af formålet med DDB CMS, da man selv er ansvarlig for de opgaver, der centralt varetages i Redaktør- og Webmaster hostingplanerne.

Det er et klart mål at funktionaliteten i DDB CMS skal kunne dække bibliotekernes formål og at Programmør hostingplanen derfor bør være overflødig.

Rolf Madsen