Samarbejde mellem eReolen og DDB

DDB’s indkøbsfunktion har den ledende rolle i forhold til aftaler om nye e-bøger og fungerer dermed som den primære forhandlingspartner for forlag og andre, der stiller e-bøger til rådighed for folkebibliotekerne.

eReolen vil være omdrejningspunktet i formidlingen af e-bøgerne og forhandlingerne vil derfor foregå i tæt samarbejde med eReolen.

Digitalisering i samfundet.

Når eReolens organisering er på plads, indgås der en bredere samarbejdsaftale mellem eReolen og DDB, som også omfatter elementer som data, teknisk udvikling og sammenhæng med DDB’s infrastruktur. Desuden afslutter DDB’s indkøbsfunktion og eReolen i fællesskab de igangværende forhandlinger om e-bøger for 2014.

DDB’s forhandlere deltager i alle forhandlinger, men graden af involvering vil afhænge af den konkrete situation. F.eks. vil bestyrelsen i eReolen have en ledende rolle i forhold til de digitaliseringsprojekter, der er etableret i eReolens regi med henblik på at tilvejebringe e-bøger fra bagkataloget.

BIBLIOTEKERNES SELVBESTEMMELSE

DDB forsøger i størst muligt omfang at involvere bibliotekerne i dialog om udlånsmodeller, vilkår og priser. Den enkelte bibliotekschef afgør naturligvis fortsat selv, hvor mange penge kommunen skal bruge på e-bøger.