Invitation til databrøndworkshop II

Søg den perfekte søgefunktion: Invitation til databrøndworkshop II

Bibliotekerne er vejen ind til viden, oplevelse og aktivitet. Vejen er brolagt med søgninger. Men hvad er egentlig den perfekte søgefunktion?Deltag i en workshop, der ønsker at finde vejene til den optimale søgefunktion på kultur- og videndomænet. Den er ikke lavet endnu. Den findes nok slet ikke. Men hvor tæt på kan vi i fællesskab komme? På workshoppen tager vi nogle skridt videre i arbejdet med at udbygge den fælles databrønd og søgesystemerne.

Vi kommer til at perspektivere brugen af databrønden og både den integrerede og universelle søgefunktion. På tværs af forskellige anvendelser i biblioteks- og kulturlandskabet vil vi beskæftige os med filtrering, logisk afgrænsning, svarsæt, visninger, facetter, rankering, boost samt en række andre relevante problemstillinger. Resultater fra workshoppen kommer til at indgå direkte i udviklingsarbejdet med databrønden.

Workshoppen er arrangeret i et samarbejde mellem TING, DBC, Kulturstyrelsen og DDB-sekretariatet.

Programgruppe: Bo Fristed, Bo Weymann og Leif Andresen

•  Indledning, Leif Andresen, Kulturstyrelsen

•  Kilde set i lokal bibliotekssammenhæng: lokale ressourcer og lokal hjemmeside, René Øhlenschlæger, Københavns Biblioteker/TING Community

•  Biblioteksindhold og brugerindhold ved Litteratursiden,Tina Mortensen, Svendborg Bibliotek/Litteratursiden

• Digitale metadata i overskuelige metadatamængder – E-reol og netlydbog, Maria Sofie Aleberg Rousing, ITK, Århus, og Karin Lund, ITK, Århus

• Domæneanvendelse og store datamængder, Jeppe Søndergaard Knudsen, ITK, Århus og Claus Frisenberg, DBC

• Målgruppeorienteret søgning, Anders Friis Brødsgaard, DBC/PallesGavebod

• Gruppearbejde med udgangspunkt i en rolle

• Plenum

Tid, sted og tilmelding

10. juni 2013 kl. 09.30 – 16.00 i DGI-Byen, Tietgensgade 65, 1704 København V (lige ved Københavns Hovedbanegård, se kort)

Tilmelding sker til Camilla Riis Petersen, crp@remove-this.kulturstyrelsen.dk, senest d. 23. maj

Denne invitation er udsendt til en række udvalgte personer. Der vil efter tilmeldingsfristen blive åbnet op for, at andre interesserede også kan tilmelde sig, afhængigt af antallet af ledige pladser.