Driftstilskud til netbiblioteker

Da 2014 på mange områder – også formidlingsområdet – kan betragtes som et overgangsår har styregruppen for Danskernes Digitale Bibliotek besluttet at give ekstraordinært driftstilskud til Palles Gavebod, Biblioteksvagten og Litteratursiden i 2014.

De tre tjenester er blevet fremhævet som tjenester med en særlig biblioteksfaglig værdi. Fremtiden for netbibliotekerne vil desuden blive diskuteret på DDB bibliotekernes strategidag den 2. december 2013.

Begrundelsen for driftstilskuddet til Palles Gavebod er:
Palles Gavebod leverer et nationalt digitalt børnesite, der tager højde for børns medievaner og følger DDB’s mission om at understøtte lokal formidling ved at lave kampagner på tværs af det digitale og det fysiske univers.

Begrundelsen for driftstilskuddet til Biblioteksvagten er:
Biblioteksvagten lever op til DDB’s vision, idet den tager udgangspunkt i den enkelte brugers behov og bidrager til borgernes muligheder for personlig udvikling og læring.

Begrundelsen for driftstilskuddet til Litteratursiden er:
Litteratursiden er et professionelt formidlingssite og bibliotekernes foretrukne skønlitterære formidlingskanal.