Start brugerrejsen på eksterne søgemaskiner

Når brugerne søger viden eller specifikke værker, starter de ofte i kendte søgemaskiner som Google. Derfor skal det lokale biblioteks materialebestand optimeres mod eksterne søgemaskiner, så det lokale bibliotek kommer højere op i søgeresultatet.

DDB’s pulje for fælles brugergrænseflader har givet tilsagn til Randers Biblioteks projektidé ”Bedre søgbarhed for bibliotekets materialer og indhold i Google”, som skal undersøge, hvordan bibliotekernes materialer og indhold bliver synligt for brugerne i Google. Projektet inddrager konsulenter på området for at finde frem til den bedste fremgangsmåde for bibliotekerne. Med projektet er Randers med til at realisere initiativet ”Start brugerrejsen på eksterne søgemaskiner” i handleplanen for Det sammenhængende bibliotek.

Aktuelt

• Randers Bibliotek har påbegyndt en foranalyse, der skal klarlægge den bedste vej til målet om at øge de lokale bibliotekers synlighed på Google.

En del af Det sammenhængende bibliotek

Projektet ”Start brugerrejsen på eksterne søgemaskiner” er en del af visionen og handleplanen for Det sammenhængende bibliotek, der danner ramme om arbejdet med DDB CMS og den fælles app Biblioteket.

Projektet hører under fokusområdet ”Tværgående søgning”, der arbejder med, at søgning skal fungere, inspirere og vise bibliotekernes store udbud, som også er bibliotekets andre tjenester.

Siden er sidst opdateret: 03.12.2018

Christel Krabbenhøft