Søge i lokal eller national materialebestand?

Flere brugere, der oplever, at materialer ikke findes på deres lokale bibliotek, ved ikke, at søgning på det lokale biblioteks hjemmeside eller i appen Biblioteket ikke nødvendigvis er en søgning i folkebibliotekernes samlede materialebestand. De kan derfor få en opfattelse af, at deres informationsbehov ikke bliver opfyldt af biblioteket.

Med projektet ”Søge i lokal eller national materialebestand?” vil DDB skabe grundlaget for, at bibliotekerne kan vurdere værdien af at give brugerne bedre mulighed for at søge i den nationale materialebestand fra den lokale hjemmeside samt et oplæg til, hvordan dette evt. kan udformes mest hensigtsmæssigt. Der bliver desuden foretaget en økonomisk analyse af, hvad det vil koste den enkelte kommune.

En del af handleplanen for Det sammenhængende bibliotek

Projektet ”Søge i lokal eller national materialebestand?” er en del af visionen og handleplanen for Det sammenhængende bibliotek, der danner ramme om arbejdet med DDB CMS og den fælles app Biblioteket.

Projektet hører under fokusområdet ”Tværgående søgning”, der arbejder med, at søgning skal fungere, inspirere og vise bibliotekernes store udbud, som også er bibliotekets andre tjenester.

Siden er sidst opdateret: 03.12.2018

Christel Krabbenhøft