Lokal søgning eller søgning i den nationale materialebestand?

Mange brugere, der søger materialer som ikke findes på deres lokale bibliotek, er ikke opmærksomme på, at søgning på det lokale biblioteks hjemmeside ikke nødvendigvis er en søgning i bibliotekernes samlede materialebestand. De får derfor en opfattelse af, at biblioteket ikke opfylder deres informationsbehov.

Med projektet ”Lokal søgning eller søgning i den nationale materialebestand?” vil DDB gøre det muligt at vurdere værdien af at muliggøre søgning i den nationale materialebestand fra den lokale hjemmeside samt udforme en beskrivelse af, hvordan dette kan laves mest hensigtsmæssigt. Der bliver desuden foretaget en økonomisk analyse af, hvad det vil koste den enkelte kommune.

Aktuelt

• Projektet har iværksat udviklingen af en funktion, der tillader søgning i national materialebestand via DDB CMS, samt bestilling af materialer uden lokal beholdning. Når denne er færdig, kan testen påbegyndes.

En del af Det sammenhængende bibliotek

Projektet er en del af visionen og handleplanen for Det sammenhængende bibliotek, der danner ramme om arbejdet med DDB CMS og den fælles app Biblioteket.

Projektet hører under fokusområdet ”Tværgående søgning”, der arbejder med, at søgning skal fungere, inspirere og vise bibliotekernes store udbud, som også er bibliotekets andre tjenester.

""
Siden er sidst opdateret: 02.10.2019