Læs, lyt og se direkte

Projektet ”Læs, lyt og se direkte” arbejder med at gøre det så enkelt som muligt for brugere at tilgå bibliotekets digitale materialer. Derfor vil projektet forsøge at etablere direkte visning af et valgt materiale i den grænseflade, som brugeren befinder sig i. Der hvor en direkte visning i den aktive grænseflade ikke er mulig, skal brugeren opleve rejsen over mod den eksterne tjeneste så sømløs som muligt.

Ny Reader/Player

• I samarbejde med eReolen er DDB i fuld gang med at udvikle en ny player-funktion (afspilning af lydbøger) og en ny reader-funktion (afspilning af e-bøger). Det betyder, at brugerne vil kunne afspille lyd- og e-bøger direkte i appen.
  • De nye funktioner vil først blive implementeret i eReolens app i løbet af efteråret, og efterfølgende skal de implementeres i Biblioteket-appen. Udviklingen tager udgangspunkt i en analyserapport om udviklingen på lydbogsområdet, som eReolen fik udarbejdet som del af puljeprojektet Audiobookboom.

Direkte visning af e-baser

• I samarbejde med ambassadørnetværket for licenser under Centralbibliotekerne har projektet udarbejdet en liste over e-baser, som der skal laves en bedre visning af i DDB CMS og Biblioteket-appen. Hvordan der arbejdes videre, bliver besluttet i næste fase.

En del af Det sammenhængende bibliotek

Projektet er en del af visionen og handleplanen for Det sammenhængende bibliotek, der danner ramme om arbejdet med DDB CMS og den fælles app Biblioteket.

Projektet hører under fokusområdet ”Kobling mellem bruger og indhold”, der bl.a. har fokus på at gøre materialer lettilgængelige for brugeren på tværs af bibliotekstilbud.

Illustration af de fire fokusområder under Det sammenhængende bibliotek: Biblioteket som inspirator, Tværgående søgning, Kobling mellem bruger og indhold og Troværdig personalisering
Siden er sidst opdateret: 16.09.2019

Morten Maegaard Astrup