Læs, lyt og se direkte

Projektet 'Læs, lyt og se direkte' arbejder med at gøre det så enkelt som muligt for brugere at tilgå bibliotekets digitale materialer. Derfor vil projektet forsøge at etablere direkte visning af et valgt materiale i den grænseflade, som brugeren befinder sig i. Der hvor en direkte visning i den aktive grænseflade ikke er mulig, skal brugeren opleve rejsen over mod den eksterne tjeneste så sømløs som muligt.

Aktuelt

• I samarbejde med eReolen har DDB udviklet og implementeret en player-funktion (afspilning af lydbøger) i eReolens app. I løbet af første halvår udvikler og implementerer projektet en reader-funktion (afspilning af e-bøger) i eReolens app. Efterfølgende bliver begge funktioner implementeret i appen Biblioteket. Det betyder, at brugerne vil kunne afspille lydbøger og e-bøger direkte i begge apps. Udviklingen tager udgangspunkt i en analyserapport om udviklingen på lydbogsområdet, som eReolen fik udarbejdet som del af puljeprojektet Audiobookboom.
  • I samarbejde med ambassadørnetværket for licenser under Centralbibliotekerne har projektet udarbejdet en liste over e-baser, der skal laves en bedre visning af i de to grænseflader. Der er leveret et designoplæg fra UX-firmaet Sorthvid med konkrete anbefalinger til en forbedret visning af e-materialer på både bibliotekets hjemmeside og app.

En del af Det sammenhængende bibliotek

Projektet er en del af visionen og handleplanen for Det sammenhængende bibliotek, der danner ramme om arbejdet med DDB CMS og den fælles app Biblioteket.

Projektet hører under fokusområdet 'Kobling mellem bruger og indhold', der bl.a. har fokus på at gøre materialer lettilgængelige for brugeren på tværs af bibliotekstilbud.

Illustration af de fire fokusområder under Det sammenhængende bibliotek: Biblioteket som inspirator, Tværgående søgning, Kobling mellem bruger og indhold og Troværdig personalisering
Siden er sidst opdateret: 16.09.2019

Morten Maegaard Astrup