Læs, lyt og se direkte

Projektet ”Læs, lyt og se direkte” arbejder med at gøre det så enkelt som muligt for brugere at tilgå bibliotekets digitale materialer. Projektet skal etablere direkte visning af et valgt materiale i den grænseflade, som brugeren befinder sig i. Der hvor en direkte visning i den aktive grænseflade ikke er mulig, skal brugeren opleve ”rejsen” over mod den eksterne tjeneste så sømløs som muligt.

Aktuelt

• Projektet arbejder aktuelt i en afklaringsfase, som indebærer udarbejdelsen af en formålsbeskrivelse for DDB CMS og appen Biblioteket, samt en vurdering af hvilke e-baser, der skal laves en bedre visning af i de to grænseflader.
  • I samarbejde med eReolen arbejdes der på en reader-funktion til ebøger samt en player-funktion til netlydbøger, der gør det muligt for brugeren at læse og lytte direkte både i Biblioteket-appen og eReolens app. Udviklingen tager udgangspunkt i en analyserapport om udviklingen på lydbogsområdet, som eReolen fik udarbejdet som del af puljeprojektet Audiobookboom.

En del af Det sammenhængende bibliotek

Projektet ”Læs, lyt og se direkte” er en del af visionen og handleplanen for Det sammenhængende bibliotek, der danner ramme om arbejdet med DDB CMS og den fælles app Biblioteket.

Projektet hører under fokusområdet ”Kobling mellem bruger og indhold”, der bl.a. har fokus på at gøre materialer lettilgængelige for brugeren på tværs af bibliotekstilbud.

Siden er sidst opdateret: 16.01.2019

Morten Maegaard Astrup