Konsolidering og udvikling af personalisering

Projektet ”Konsolidering og udvikling af personalisering” omfatter dels en forbedring af de eksisterende personaliseringsfunktioner, som allerede findes i DDB CMS. Derudover indeholder projektet også en videreudvikling af disse og en udvikling af helt nye funktioner, der kan understøtte det eksisterende set-up. Projektet undersøger i den sammenhæng, hvordan bibliotekerne kan tilbyde deres brugere relevante og troværdige personaliseringsløsninger, på baggrund af dataetiske principper. Projektet vil løbende inddrage biblioteker i de biblioteksfaglige principper bag personalisering, så vi i dialog kan undersøge, hvordan vi kuraterer og formidler digitalt indhold.

Aktuelt

• Projektet evaluerer aktuelt den eksisterende personaliseringsløsning i DDB CMS, som Frederiksberg Kommunes Biblioteker tidligere har udviklet med henblik på at forbedre løsningen.
  • Projektet er i tæt dialog med puljeprojektet ”Personaliserede Anbefalinger i Apps (PAPPS)”, der med støtte fra DDB’s pulje for fælles brugergrænseflader undersøger, hvordan brugere af appen Biblioteket (og eReolens app) kan få mere personaliserede, troværdige materialeanbefalinger og på samme tid blive oplyst omkring brugen af deres oplysninger.

En del af det sammenhængende bibliotek

Projektet er en del af visionen og handleplanen for Det sammenhængende bibliotek, der danner ramme om arbejdet med DDB CMS og den fælles app Biblioteket.

Projektet hører under fokusområdet ”Troværdig personalisering”, der handler om, at personalisering skal ske med udgangspunkt i brugerens aktive valg om at blive inspireret på baggrund af data.

Illustration af de fire fokusområder under Det sammenhængende bibliotek: Biblioteket som inspirator, Tværgående søgning, Kobling mellem bruger og indhold og Troværdig personalisering

Projektet ’Konsolidering og udvikling af personalisering' er en sammenfletning af de to projekter ’Mere data, bedre personalisering’ og ’Konsolidering og videreudvikling af personalisering’ i handleplanen for Det sammenhængende bibliotek.

Siden er sidst opdateret: 18.06.2019

Morten Maegaard Astrup