Konsolidering og udvikling af personalisering

Projektet ”Konsolidering og udvikling af personalisering” handler om at forbedre de eksisterende personaliseringsfunktioner, som allerede findes på DDB CMS og Biblioteket appen.

I analysefasen kom projektet frem til at arbejde videre i de spor, som det tidligere personaliseringsprojekt (P2) lagde. Derfor er der blevet udarbejdet et UX-review af brugerprofilen og personaliseringsfunktionerne. Dette danner grundlag for udviklingen af ændringer i de to brugergrænseflader.

Aktuelt

• I projektet ”Tværgående brugerprofil” arbejdes der på en konsolidering af den underliggende infrastruktur, som mange af personaliseringselementerne bygger på. Dette betyder, at der udrulles en enklere funktionalitet på DDB CMS:

• Brugerne får kun mulighed for at oprette en huskeliste, og denne kan ikke deles.
    • Ratings/bedømmelser fjernes fra DDB CMS.

• På Biblioteket-appen er der udrullet et nyt design med forbedret struktur (version 3.0), som teknisk gør plads til, at appen skal kunne håndtere disse nye personaliseringsfunktioner, som kommer i PAPPS-projektet.
  • Der skal udvikles huskelister i Biblioteket-appen, som forventes at komme med en opdatering i løbet af efteråret.
  • Projektet er i tæt dialog med puljeprojektet ”Personaliserede Anbefalinger i Apps (PAPPS)”, der med støtte fra DDB’s pulje for fælles brugergrænseflader arbejder de på udvikling af en anbefalingsmotor, der kan give brugeren personaliserede anbefalinger på tværs af DDB CMS og apps

En del af det sammenhængende bibliotek

Projektet er en del af visionen og handleplanen for Det sammenhængende bibliotek, der danner ramme om arbejdet med DDB CMS og den fælles app Biblioteket.

Projektet hører under fokusområdet ”Troværdig personalisering”, der handler om, at personalisering skal ske med udgangspunkt i brugerens aktive valg om at blive inspireret på baggrund af data.

Illustration af de fire fokusområder under Det sammenhængende bibliotek: Biblioteket som inspirator, Tværgående søgning, Kobling mellem bruger og indhold og Troværdig personalisering

Projektet "Konsolidering og udvikling af personalisering" er en sammenfletning af de to projekter "Mere data, bedre personalisering" og "Konsolidering og videreudvikling af personalisering" i handleplanen for Det sammenhængende bibliotek.

Siden er sidst opdateret: 18.06.2019

Morten Maegaard Astrup