Det kan du med Kampagne PLUS

Det nye Kampagne PLUS-modul gør visning af kampagner langt mere målrettet. Kampagne PLUS er en udvidelse af det eksisterende kampagne-modul med nye og mere præcise kriterier for, hvornår en kampagne bliver (eller ikke bliver) vist.

Samtidig er det med Kampagne PLUS-modulet muligt at vise kampagner på materialevisnings-siderne, og det er muligt at autogenerere kampagner i forbindelse med, at man opretter nyheder eller begivenheder.

Læs pixi-vejledning til brug af modulet her.

Kampagner på søgeresultatsiden

Visningen af kampagner med det nye modul genereres ud fra langt flere kriterier og er derfor langt mere målrettet end tidligere. Hvor kampagner med det eksisterende kampagnemodul vises på søgeresultatsiden på baggrund af søgeterm, vises kampagner med det nye Kampagne PLUS-modul ud fra søgeresultatet

For eksempel:

Hvis ordet KRIMI er blandt de hyppigste 3 emneord i søgeresultatet, så linker kampagnen til et arrangement om krimier.

eller

Hvis der er mere skøn- end faglitteratur, OG både 2018 og 2019 er blandt de 5 hyppigste udgivelsesår i søgeresultatet, linker kampagnen til et arrangement om ”Nye bøger”.

Se flere eksempler og bliv inspireret her:

Inspiration: Søgeresultatsiden

• Hvis ordet KRIMI er blandt de hyppigste 3 emneord, linker kampagnen til et arrangement om krimier
  • Hvis ordene HISTORIE eller HISTORISKE ROMANER er blandt de hyppigste 5 emneord i søgeresultatet, linker kampagnen til et arrangement m. Marie Helleberg
  • Hvis over halvdelen er børnematerialer OG ”for 8 år” er blandt de 3 hyppigste værdier under facet.audiencecategory, linker kampagnen til en side med ”Inspiration til børns læsning”
  • Hvis enten 19.63* eller 65.3 eller 62.384 er blandt de 2 hyppigste værdier under facet.DK5, linker kampagnen til oplysninger om vores IT-hjælp.
  • Hvis ”ebscohost masterfile” er den hyppigste kilde i søgeresultatet, linker kampagnen til en tutorial i brugen af Masterfile eller slet og ret bare linke til Masterfile.
  • Hvis 77* er blandt de 3 hyppigste DK5-numre og dvd er en af de 3 hyppigste materialetyper, linker kampagnen til vejledning i funktion med ”Abonner på nye film” og/eller linker til Filmstriben.
  • Hvis der er masser af magnaprint i søgeresultatet, linker kampagnen til eReolen med en oplysning om, at man dér kan gøre skriften større.
  • Hvis der er mange lydbøger i søgeresultatet, linker kampagnen til eReolen med oplysning om, at man kan låne lydbøger dér
  • Hvis 89* er det hyppigste DK5-nummer, linker kampagnen til en side om en Tal-dansk-café

Kampagner på materialevisning

Med kampagne PLUS-modulet er det muligt at vise kampagner på materialevisning. Det gøres inde i kampagnemodulet, når man opretter en kampagne, ved at skriv en søgestreng under ”Campaign triggers” – hvis materialet er omfattet af den søgning, vises kampagnen i materialevisningen.

For eksempel:

Hvis materialet bliver fundet, når der søges på ”term.subject=krimi”, så linker kampagnen til et arrangement om krimier.

eller

Hvis materialet er en børnebog, linker kampagnen til en side med ”Inspiration til børns læsning”.

Se flere eksempler på, hvordan du kan oprette kampagner, der bliver vist på materialevisning her:

INSPIRATION: Materialevisning

• Hvis materialet bliver fundet, når der søges på ”term.subject=historie or term.subject=”historiske romaner”, linker kampagnen til et arrangement m. Marie Helleberg.
  • Hvis materialet er skønlitterært og fra 2018 eller 2019, linker kampagnen til et arrangement om ”Nye bøger”.
  • Hvis materialet bliver fundet, når der søges på ”facet.dk5=19.63* or facet.dk5=65.3 or facet.dk5=62.384”, linker kampagnen til oplysninger om vores IT-hjælp.
  • Hvis materialet bliver fundet, når der søges på ”term.acsource=masterfile”, linker kampagnen til en tutorial i brugen af Masterfile eller direkte til Masterfile.
  • Hvis det er magnaprint, linker kampagnen til eReolen med en oplysning om, at man der kan gøre skriften større.
  • Hvis det er en lydbog, linker kampagnen til eReolen med oplysning om, at man kan låne lydbøger der.

Auto-genererede kampagner

Med Kampagne PLUS er det enkelt at oprette kampagner for arrangementer og nyheder.

Under ”Opret nyhed” og ”Opret begivenhed” er der tilføjet et felt, hvor der står ”Generate campaign”. Når man sætter flueben dér, kommer der et felt nedenunder, hvor der står ”Campaign keywords (subjects)” – her indtastes kampagnens emneord.

Når man så efterfølgende opretter sit indhold (nyhed eller begivenhed), så genereres der automatisk en kampagne, der er sat til at blive udløst af de indtastede emneord (helt konkret, så skal ét af de indtastede emneord være blandt de 7 hyppigst forekommende i et søgeresultat for at udløse kampagnen).

Eksempel på visning af auto-genereret kampagne for arrangement på søgeresultatsiden

Manual

Læs den fulde manual for, hvordan du bruger det nye kampagnemodul her.

OBS! I en overgangsperiode vil vi lade både det gamle og det nye kampagnemodul være slået til. Det gamle kampagnemodul bliver slettet i forbindelse med release 32, der forventes rullet ud i andet halvår af 2019.

Det betyder, at hvis I har kampagner, som I ønsker, fortsat skal virke med de gamle regler herefter, skal I oprette dem i Kampagne PLUS og slette dem i det gamle kampagne-modul. Det skal I gøre ved at gå ind i ”Add content” » ”Campaign Plus” » ”CAMPAIGN TRIGGER” » Fanen “Basic”. Her er det nemlig muligt at oprette kampagner med det gamle kampagnemoduls regler.

Kampagne PLUS er udviklet af Ballerup Bibliotekerne i samarbejde med DDB. Læs om de øvrige projekter under ”Ballerup bibliotekernes projekter” nederst på siden her.

Siden er sidst opdateret: 11.03.2019

Tue Gaston