ConsortiaManager - selvbetjening til digitale licenser

ConsortiaManager (ERMS) er et licenshåndteringssystem til alle folkebiblioteker, som sikrer overblik, gennemsigtighed og en lettere administration af de digitale licenser. Systemet giver et enkelt overblik med status for de enkelte licenser - prisoversigt, licensvilkår og statistik - og kommer med påmindelser, når der for eksempel er fornyelser klar.

Aktuelt

Siden januar 2017 har det været muligt at se statistik på månedsbasis fra størstedelen af licenserne direkte i ConsortiaManager. Statistikken er gjort mere visuel og præsenteres nu i dynamiske grafer, som giver et hurtigt overblik over udviklingen i forbruget. Via sammenligningsværktøjet kan man sammenligne sine egne tal med andre bibliotekers.

I starten af 2019 overgik ConsortiaManager til en version 2.0, som er mere intuitiv, da der blev introduceret en indkøbskurv og et produktkatalog, som man kender fra webshops. Derudover er der bl.a. forbedringer til statistikken og et Danmarkskort over alle licenser.

Mere om ConsortiaManager

I 2014 blev ConsortiaManager (ERMS) tilgængelig for folkebibliotekerne. Det er udviklet i samarbejde mellem DDB og den private partner Subscription People og lavet, så både DDB’s forhandlere og de enkelte biblioteker får et login og adgang, der er tilpasset deres brug og behov.

Fordele ved ConsortiaManager

• Bedre og mere enkel service for bibliotekerne – herunder mulighed for selvbetjening.
  • Giver overblik over tilgængelige licenser, forbrug samt økonomi og budgetter.
  • Lettere administration af digitale ressourcer.
  • Al information og kommunikation om de digitale licenser er samlet i et værktøj.
  • Gennemsigtighed i licensvilkår og prismodeller.
  • Kvalificeret og forbedret indkøb af materialer gennem løbende forbrugsstatistik og cost-benefit overblik.
  • Optimering af indkøb, processer og it-understøttelse.

Projektet er skabt som et OPI-projekt (Offentligt Privat Innovation Projekt).

Siden er sidst opdateret: 30.04.2019

Ann Sofie Richardy