Webtrekk-kurser: Genopfrisk eller lær nyt

Hvilke søgninger foretager jeres brugere på jeres hjemmeside? Hvilke materialer ser de på? Hvilket redaktionelt indhold genererer trafik? Hvordan navigerer de hen til det? Webtrekk giver mange gode muligheder for hurtigt at finde relevant data.

For dig, der har deltaget i Webtrekk-kurser før, vil kursus 1-4 være repeterende, mens det femte kursus omhandler nye features. For dig, der ikke har været på Webtrekk-kursus før, anbefaler vi, at du starter fra en ende af med kursus 1.

Læs, hvad du kan lære på de forskellige webinarer, og tilmeld dig her:

Kursus 1: Brugergrænsefladen

Kursus 1 er en introduktion til Webtrekk-værktøjet, hvor I får en grundlæggende forståelse af, hvad webanalyse er, hvad formålet med webanalyse er, og hvilke begrænsninger det har. Efter kurset er målet, at du kan logge ind i værktøjet samt navigere i brugergrænsefladen. Forudsætningen for at deltage i kurset er, at du kender til redigering og vedligeholdelse af hjemmesider, men det er ikke nødvendigt at have tidligere erfaring med Webtrekk.

Det er en god ide at have sikret sig adgang til Webtrekk inden kurset, så man kan prøve det gennemgående med det samme efter kurset. Såfremt du ikke kender jeres brugernavn og password til Webtrekk, så bedes du kontakte bibliotekets webanalyseansvarlige, og hvis du ikke ved, hvem det er, så bedes du skrive til Michael Ødum fra KPI Index via: moe@remove-this.kpiindex.dk.

Afholdes online: Tirsdag, d. 25. februar 2020, kl. 10:00-11:00

Obs: Tilmeldingsfrist fredag d. 21. februar kl. 12

Kursus 2: Hvad kan webanalyse gøre for mig?

Kursus 2 giver indsigt i, hvordan I kan anvende Webtrekk i hverdagen. Kurset kobler jeres behov med hjemmesidens virkelighed og Webtrekk-værktøjets data og viden. Efter kurset har du fået erfaringer med at afdække trafikkilder, navigere i og bruge sitet samt forskellige søgninger. I kurset introduceres I til en webanalyseorienteret tankegang, så I kan stille de rigtige spørgsmål og få dem besvaret ved at kigge i de rigtige rapporter. I får tilmed et helhedssyn af værktøjet, så I lærer at tage faktorer i betragtning, der ikke indikeres af data. Det er en forudsætning for at deltage i Kursus 2, at du har gennemført Kursus 1.

Afholdes online: Onsdag d. 26. februar 2020, kl. 10:00-11:00

Tilmelding til kursus 2 her.

Obs: Tilmeldingsfrist senest mandag d. 24. februar kl. 12.

Kursus 3: Avanceret brug af Webtrekk

Kursus 3 gennemgår filtreringsmuligheder og giver en større forståelse for Metrics, som er de kvantitative målinger, og Dimensions, som er attributter for data. Efter kurset er du rustet til at forstå og bruge disse informationer i dit daglige arbejde.

For at deltage i Kursus 3 er det en forudsætning, at du har gennemført Kursus 1 og en fordel, hvis du har gennemført Kursus 2.

Afholdes online: Onsdag d. 11. marts 2020, kl. 10:00-11:00

Tilmelding til kursus 3 her.

Obs: Tilmeldingsfrist senest mandag d. 9. marts kl. 12.

Kursus 4: Most Wanted Actions (MWA)

Kursus 4 er en introduktion til Most Wanted Actions (MWA). Kurset tager afsæt i data fra bibliotekernes hjemmesider, som har en række målepunkter kaldet MWA, der bl.a. inkluderer ’Login’, ’Klik på karrusel’, ’Reservér’ og ’Se online’, men også fx materialetype eller genre for de materialer, brugerne klikker på – og meget mere. Kurset tager udgangspunkt i, at du kender Webtrekk.

Afholdes online: Onsdag d. 18. marts 2020, kl. 10:00-11:00

Tilmelding til Kursus 4 her.

Obs: Tilmeldingsfrist senest mandag d. 16. marts kl. 12.

Kursus 5: Nye features i Webtrekk i 2020

I kursus 5 gennemgår vi nye funktionaliteter tilføjet til Webtrekk i løbet af 2019. Der er kommet nye knapper i Webtrekk, og vi kommer primært til at kigge på to områder, som har fået nye features. Det første område er Analyser, som har fået bedre visning af brugersti, brugerdefinerede metrics og dimensions, alerts samt en tids-sammenligningsdimension. Det andet området er Rapport brugergrænsefladen, som sammen med bookmarks har fået en række nye features.

Afholdes online: Onsdag d. 25. marts 2020, kl. 10:00-11:00

Tilmelding til Kursus 5 her.

Obs: Tilmeldingsfrist senest mandag d. 23. marts kl. 12.

Login-informationer

Når du har tilmeldt dig et kursus, vil du 1-3 arbejdsdage før kurset modtage en invitation fra DDB med kursets log in-informationer til GoToMeeting. Under kurset vil der kunne stilles spørgsmål skriftligt, og kurserne vil blive optaget med henblik på, at stille kurserne til rådighed efterfølgende.

Nyt Webtrekk-projektrum

Webtrekk er et redskab med mange muligheder, der løbende udvikles. Derfor har vi oprettet et samlet projektrum for spørgsmål, erfaringer og udviklingsønsker i Redmine. I projektrummet kan I oprette sager på samme måde, som I kender fra DDB CMS’ projektrum. I opretter sager ved at vælge kategorierne ’Support’, ’Bug’ eller ’Enhancement’. Gå til projektrummet for Webtrekk her.

Siden er sidst opdateret: 30.01.2020

Tue Gaston