Sådan gør I digitale materialer søgbare

Øg brugen ved at gøre de digitale materialer søgbare

Ved at slå alle kilder til i VIP-basen får biblioteksbrugerne mulighed for at søge i alle de materialer, de har adgang til. Licensstatistikken i maj 2017 viste, at biblioteker, som har gjort deres digitale materialer søgbare, har et forbrug, der er dobbelt så højt, som biblioteker med ikke-søgbare materialer. For RB Digital, Turteori og Science In Context er det endda fire gange så højt.

Nogle biblioteker er tilbageholdende med at slå alle kilder til i brønden, da de vil undgå, at det skal forurene søgeresultaterne. Men de biblioteker, som har valgt at slå alle kilder til, har erfaret, at så længe de arbejder aktivt og bevidst med at slå alle kilder til, f.eks. ved samtidigt at gøre det nemmere at filtrere i søgeresultaterne, forurenes søgeresultaterne ikke.

Læs vejledningen til at slå kilder til i VIP-basen her.

Prioriter og boost de digitale materialer i søgeresultatet

Hvis I giver brugerne adgang til alle kilder, men synes, at de mange digitale materialer forvirrer søgeresultatet, er en mulighed at op- og nedprioritere kilderne i brønden. Det kan f.eks. anbefales at nedprioritere de kildetyper, som fylder meget og har tendens til at forurene resultatet, og opprioritere de kildetyper, der ikke forurener så meget, og som i højere grad efterspørges. Dette gør I ved at booste bestemte kilder.

Læs vejledning til at prioritere og booste materialer i søgeresultatet her.

Dorte Birkegaard Thuesen