Den aktuelle Udviklingsplan

Flere leverancer, der er direkte synlig og anvendelig for biblioteker og brugere – mindre konsolidering, opgradering og ’usynligt’ backend-arbejde. Det er omdrejningspunktet i udviklingsplanen for bibliotekernes nationale infrastruktur i 2018. Udviklingsplan 2018 (tidligere kaldet Releaseplan) indeholder de udviklingsopgaver for den fælles IT-infrastruktur, som DDB bestiller hos DBC på vegne af bibliotekerne.

Forarbejdet til Udviklingsplan 2018 havde fokus på brugeren og involvering af bibliotekerne og indeholder følgende fokusområder:

• Adgang.
  • Søgning.
  • Samarbejde om infrastrukturen.
  • RDA-understøttelse.
  • Opgradering og konsolidering.
  • Integration til eksterne systemer.

Fokusområderne 1-4 er de samme som i udviklingsplanen for 2017 (Releaseplan 2017), da områderne fortsat er centrale for bibliotekernes udvikling. De fire første fokusområder er alle centrale i arbejdet med at understøtte den gode brugeroplevelse, som er et af DDB’s strategiske indsatsområder for 2017-2019. De to sidste fokusområder er nødvendige for at sikre en robust og opdateret infrastruktur, der integrerer med de eksterne systemer, som giver nødvendigt input til infrastrukturen.

Læs Udviklingsplan 2018 her.

Proces

I foråret 2017 afholdtes dialogmøder med bibliotekerne og møder i DDB’s faggruppe for IT-infrastruktur. I august 2017 blev der afholdt en workshop med bibliotekerne, der ledte frem til et oplæg til Udviklingsplan 2018. Oplægget har været i åben høring frem til d. 13. oktober.  Bibliotekernes skriftlige høringssvar er efterfølgende blevet behandlet af DDB’s sekretariat. Herefter er et revideret oplæg af Udviklingsplan 2018 sendt i høring hos DDB’s faggruppe for infrastruktur og i BIL-udvalget (Kulturstyrelsens Udvalg for Bibliotekernes Interaktion og Lånesamarbejde), hvorefter det reviderede oplæg den 5. december er forelagt og endeligt godkendt af Koordinationsgruppen.

Læs høringsoplæg til Udviklingsplan 2018 her.